OK - brugerrejse- og idéworkshop

OK har igennem de senere år markeret sig med en Svanemærket bilvask i Danmark. Nu skal OK bilvask introduceres i Norge. Kan det gøres 1:1, eller hvordan skal miljøfordele, kvalitet, og konkurrencedygtig pris kommunikeres for at vinde flest mulige kunder, når OK starter som en ny spiller i Norge?

User-Planet blev valgt som ekstern partner for at få nye friske øjne og et fælles fokus ved kickstart af opgaven. Da både fremtoningen af selve vaskeanlægget, websitet og aktiviteten på de sociale medier var i fokus, skulle hele tre teams hos OK samarbejde om opgaven.

Vi startede med at facilitere en brugerrejse- og idéworkshop med 8 deltagere fra OK for at “tune” ind på de forskellige mulige kundeprofiler – f.eks. dem, der vasker selv, og dem, der i forvejen er vant til at bruge en vaskehal. Den brugerprofil, som som skulle vindes først, blev døbt Arild, og vi byggede en persona op omkring ham – den midaldrende, traditionelle bilist i en forstad til Oslo.

Arilds “før-under-efter bilvask”-brugerrejse gav en god forståelse for, hvilke produktfordele der skulle kommunikeres for at vinde og beholde ham som kunde. Arild lægger først og fremmest vægt på at få en kvalitetsbilvask til en god pris; miljøfordelene er en ekstra bonus for ham, når de bliver synliggjort på en nærværende måde.

I grupper blev der arbejdet med at sætte fordelene ved OK’s vask i spil – både i forbindelse med design af selve anlægget, den norske webside og i posts på de sociale medier. Efter workshoppen gik User-Planet’s designteam videre med at modne og udvikle designforslag som inspiration til OK’s teams.

Hvad gør I for at komme i sync med jeres kommende brugere?

User-Planet’s bidrag:

  • Planlægning og facilitering af brugerrejse-workshop
  • Idéoplæg til design af web, SOME og anlæg

“Brugerrejse-workshoppen og det efterfølgende designoplæg var en super kickstart for vores teams på denne opgave. Vi var ikke nået nær så langt omkring de nødvendige afklaringer på så kort tid uden bidragene fra User-Planet”

Ole Kjeldgaard
Marketingschef, OK
Nogle af vores kunder...